top of page

Praktische info

vincent.jpg
Schoudermassage

Ontspanning massage 

Massage therapie

Wat is een ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage is een heerlijke lichaamsmassage die je helemaal tot rust brengt. Studeren, werken, zorgen voor het huishouden en je gezin, je sociale contacten onderhouden,… Het leven kan heel wat stress met zich meebrengen. Die spanningen kunnen zich ongemerkt vastzetten op je lichaam en zo zorgen voor verkrampte spieren, nekklachten, hoofdpijn of vastzittende schouders.

​

Een zachte ontspanningsmassage zorgt ervoor dat je spieren zich terug kunnen ontspannen en dat jij mentaal en fysiek helemaal tot rust komt. Via langzame, losse bewegingen met weinig druk stimuleert je massagetherapeut de zintuiglijke zenuwuiteinden van je huid. Hierdoor komt endorfine vrij in je hersenen en ervaar je een ontspannen en gelukzalig gevoel.

​

Je zou een ontspanningsmassage eigenlijk kunnen zien als een heerlijk en natuurlijk kalmeringsmiddel. Tijdens de massage worden meestal warme en heerlijk geurende essentiële oliën gebruikt die de huid voeden en het anti-stress effect van de ontspanningsmassage versterken.

Sportblessure

sportmassage

massage

Wat kun je van een sportmassage verwachten?

 

Sporters kunnen snel problemen en onevenwichtigheden in zacht weefsel (huid, spieren, pezen, ligamenten en fascia) krijgen door herhaalde intense fysieke oefeningen. Met sportmassage kan je spierspanning en pijn verminderen.

 

Het wordt ook preventief gebruikt om sportprestaties te verbeteren: sportmassage, voor en na het sporten, kan herstel helpen, het uithoudingsvermogen van spieren verbeteren en kwetsuren voorkomen.

 

Voor dit type massage worden meerdere massagetechnieken gebruikt: de meest voorkomende zijn effleurages, knedingen en fricties. Elke techniek heeft een algemeen en/of specifiek doel: als je bijvoorbeeld spiermassa wilt winnen, zal de therapeut vibratietechnieken gebruiken om spieraanwinst te vergemakkelijken.

 

Onze massagetherapeut zal dus zich aanpassen aan jouw specifieke behoeften en het type sport dat je beoefent: een marathonloper, een fietser en een golfer gebruiken niet dezelfde spieren en nemen niet dezelfde posities in wanneer zij hun respectieve sporten beoefenen. Elke behandeling begint dus met een situatieanalyse of een follow-up.

bottom of page